Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Väinön tukiryhmä, osa 3

Anthony Baxter, lukiolainenOlen Anthony Ahonen-Baxter, Hatanpään lukion opiskelija. Väinö Friman on minulle tuttu taannoisen Prometheus-leirini ohjaajana, joka omasta mielestäni muutti elämääni hyvinkin monella tavalla. Leirillä Väinö otti vastuun hartioilleen ja loi uskomattoman ilmapiirin, missä kaikilla oli mahdollisuus ja tilaa kehittyä sekä kasvaa.

Koen ympäristöasiat erittäin tärkeinä, kenties johtuen pitkästä partiotaustastani ja kiinnostuksestani tiedettä kohti. Nuorena miehenä, nuorena opiskelijani sekä nuorena yleisestikin, perinpohjainen luonnonläheisyys on välillä vaikeaa ja usein taloudellisesti lähes mahdotontakin. Usein pidän omaa mielipidettäni realistisena, enkä yli ammutun optimistena. Väinön kanssa jutellessa huomaa, että hän on aidosti itse kiinnostunut ympäristöasioista, minkä takia hän herätti mielenkiintoni. Hänen mielestään ilmastonmuutos ja sen vaikutukset ovat tärkeä nuorisokysymys, koska nuoret ovat seuraavat vastuun ottajat nykyisistä tilanteista. Omasta mielestäni liian harva politiikko pystyy ajattelemaan oman sukupolvensa ulkopuolelle, jolloin seuraava sukupolvi kylmästi jätetään heidän päätöksiensä armoille.  

Väinön työkokemus opettajan tehtävissä, yhdistettynä ikäänsä, valaa minuun uskoa, että hän pystyy käsittämään ja näkemään maailman minun silmillä. Väinö uskoo vahvasti asioihin, joita hän ajaan, mutta samalla hän pystyy muuttamaan ajatteluaan uuden tiedon valossa. Kaiken tämän takia äänestän Väinö Frimania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti